Journaal 2022

1)Lemster Skûtsje...21
4)De Jonge Jan -...34.7
5)De Sneker Pan -...39

Basisschoolkinderen maken kennis met Fryske sporten

Op 16 september verzorgde gedeputeerde de heer Michiel Schrier het startmoment van het initiatief ‘Fryske sport yn dyn klasse’ in de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden. Scholen kunnen zich via één site direct aanmelden voor sportclinics en het Fryske sporten lespakket gebruiken. ‘Fryske Sport yn dyn klasse’ is een initiatief van Sport Fryslân, de Fryske sportbonden, Fryske ijshallen, onderwijskoepels, CIOS Heerenveen/Leeuwarden en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân.

Gedeputeerde Michiel Schrier overhandigt een cheque uit aan Doete Stenekes (leerkracht Reinboge Bantega)

Gedeputeerde Michiel Schrier overhandigt een cheque aan Doete Stenekes (leerkracht Reinboge  Bantega)

Tijdens het startmoment overhandigde de gedeputeerde een cheque ter waarde van € 2.000 aan de Friese scholen voor de kosten van de clinics. Dit is een stimulans om kennis te maken met keatsen, fierljeppen, skûtsjesilen, Frysk Damjen, Fryske hynstesport en reedriden.

Startmoment Fryske sport yn dyn klasse in de Elfstedenhal in Leeuwarden

Age Veldboom (rechts) aanwezig namens de clinic 'Bezoek het skûtsjemuseum en beleef het skûtsjesilen'

Kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen op drie manieren kennismaken met de Fryske sporten: lear: via het lespakket, doch: via de sportclinics, en belibje: door bezoek aan wedstrijden en/of museum.

Kijk voor meer informatie op www.fryskesportyndynklasse.frl.

Foto's: Martin de Jong