Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Coronamaatregelen en zeilseizoen SKS

Tijdens de persconferentie van minister-president Rutte op 31 maart jl. werd duidelijk dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus in ieder geval worden verlengd t/m dinsdag 28 april a.s. Voor evenementen geldt echter nog steeds de datum van 1 juni a.s.

Deze maatregel heeft daardoor ook gevolgen voor onze wedstrijden in het voorseizoen; de sprintwedstrijden van 9 mei a.s. waren al afgelast maar ook de Rabobank en de Rotary hebben besloten om respectievelijk de Rabo Hurdsilerij (12 juni) en de Skûtsje Undernimmersdei (19 juni) dit jaar niet door te laten gaan.

Verder heeft het SKS-bestuur besloten om de jubileumactiviteiten rondom de jubileumwedstrijd van 4 juli te schrappen en zal de opening op 4 juni van de expositie rondom het 75-jarig jubileum van de SKS in het Fries Scheepvaart Museum een sober karakter hebben.

Wij gaan er nog steeds vanuit dat het SKS kampioenschap 2020 doorgaat en stellen derhalve ook voor om de data van 12 en 19 juni en 4 juli te handhaven op de zeilkalender, maar dan deze dagen te gebruiken voor oefenwedstrijden aangezien het seizoen nu wel steeds korter wordt.

Mochten de omstandigheden reden geven het SKS kampioenschap 2020 af te gelasten dan zal dit uiterlijk 2 juni bekend worden gemaakt.

Indien er zich tussentijds nog ontwikkelingen voordoen wordt dat op onze website bekendgemaakt.

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma