Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
 

Voor het eerst in de rijke historie van de SKS gaat het SKS kampioenschap niet door. Binnen de regels van het RIVM wordt er gekeken wat wél mogelijk is. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Erepenning Heerenveen voor Jacobus de Vries; tevens Lid van Verdienste

Heerenveen (20 oktober 2017) | Tijdens zijn afscheidsreceptie in schaatscafé ‘It Houtsje’ heeft Jacobus de Vries, voorzitter van de Stichting Heerenveenster skûtsje, uit handen van burgemeester Tjeerd van der Zwan de gemeentelijke Erepenning ontvangen.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan (rechts) overhandigt de Erepenning aan Jacobus de Vries

Burgemeester Tjeerd van der Zwan (rechts) overhandigt de Erepenning aan Jacobus de Vries 

Door zijn achtergrond als wedstrijdzeiler kwam Jacobus de Vries in 1990 in de wedstrijdcommissie Terherne terecht en gedurende 22 jaar heeft hij de jaarlijkse SKS-wedstrijden bij Terherne, thuiswedstrijd van het Heerenveenster skûtsje, medegeorganiseerd. In 1991 trad Jacobus de Vries toe tot het bestuur van de stichting, eigenaar van het skûtsje Gerben van Manen, en een jaar later werd hij voorzitter. Nu , na 25 jaar, mag hij zich na zijn afscheid erevoorzitter van de stichting noemen. Zijn niet aflatende inzet voor het skûtsjesilen gedurende al deze jaren heeft de SKS doen besluiten om Jacobus de Vries te benoemen tot Lid van Verdienste.

Foto's: Martin de Jong

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsors
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma