Informatie Track&Trace

Vorig jaar werd tijdens het Skûtsjesilen 15% van de Livestream van Omrop Fryslân afgenomen door mobiele applicaties/telefoons. Dit jaar is dat al 85%! Een enorme groei en een enorme vooruitgang. De capaciteit van het mobiele netwerk op de locaties blijkt echter ontoereikend.

‘Netwerk Bezet' verschijnt in de telefoon en de trackers aan boord van de schepen kunnen hun data niet meer verzenden. Om de locaties van de skûtsjes Live te tonen wordt gebruik gemaakt van ditzelfde (overbezette) mobiele netwerk. Daarnaast wordt vermoed dat ook het uitvallen van de zender in Smilde de mobiele dekking in de gebieden waar wordt gezeild niet positief beïnvloed. Er wordt in elk geval hard gewerkt aan het vinden van een oplossing.