Jacob Zwerver schipper op d'Halve Maen

Jacob Zwerver, 41 jaar, woonachtig in Akkrum en stuurman op een binnenvaarttanker, is door het bestuur van Stichting d'Halve Maen gekozen als schipper op het Drachtster skûtsje d'Halve Maen. Jacob Zwerver is als zodanig opvolger van Jitze Mink, die eerder te kennen had gegeven het skûtsjesilen niet langer meer te kunnen combineren met z'n werk en privéleven.

Jacob is zoon van Ale Zwerver, voormalig schipper op het Lemster Skûtsje en Eke Brouwer. Hij komt van zowel vaders en van moeders kant uit een schipperslaag.

Jacob Zwerver is al zo'n 27 jaar actief binnen de SKS, waarvan de langste tijd bij zijn vader op het Lemster Skûtsje, maar ook bij zijn oom Tjitte Brouwer op het Langweerder Skûtsje.

Ale Zwerver stapt als adviseur op d'Halve Maen.

Jacob Zwerver