Klaas Westerdijk nieuwe schipper d'Halve Maen

Klaas Westerdijk uit Boornzwaag is door de 'Stichting skûtsje d'Halve Maen en boeier Albatros' voorgedragen als nieuwe schipper van het skûtsje d'Halve Maen. Het wedstrijdzeilen zit hem in het bloed. Klaas is 12 jaar bemanningslid geweest op SKS-skûtsjes, waarvan de laatste 3 jaar als adviseur op het skûtsje van Woudsend. Hij heeft 17 jaar wedstrijdervaring vooral als stuurman in open zeilboten.

Klaas Westerdijk nieuwe schipper d'Halve Maen

Klaas Westerdijk

Klaas Westerdijk zal zich  eerst richten op het samenstellen van een bemanning en zich voorbereiden op het nieuwe seizoen.

[bron: Facebookpagina Vrienden Skûtsje d'Halve Maen en boeier Albatros]

Foto's: Martin de Jong