Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2022
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Klassement 2022
1)Lemster Skûtsje...21
2)Doarp Grou - Grou26.7
3)Gerben van...33.9
4)De Jonge Jan -...34.7
5)De Sneker Pan -...39
Bekijk hele klassement

Slot Prijsuitreiking 2011

Na de finalewedstrijd op de Snitser Mar vond ‘s avonds natuurlijk nog de traditionele slot prijsuitreiking in de feesttent op het Starteiland plaats. Hier werden de veertien schippers en bemanningen in het zonnetje gezet en bedankt voor hun geweldige strijd om het SKS kampioenschap 2011.

De provinciale prijzen werden dit jaar uitgereikt door CdK John Jorritsma. De waarderingsprijs was voor Harmen Visser, schipper van de persboot Selena, en de provinciale stimuleringsprijs viel ten deel aan de eigenarencommissie van het Lemster skûtsje.

Harmen Visser ontving de provinciale waarderingsprijs

Johannes Meeter ontving namens de eigenarencommissie van het Lemster skûtsje de provinciale stimuleringsprijs

D'Halve Maen finishte als laatste tijdens de wedstrijd op de Snitser Mar en dus ontving schipper Berend Mink het traditionele krentenbrood uit handen van burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Súdwest Fryslân. Dagwinnaar Pieter Brouwer (Heerenveen) won de familie Van der Werf wisseltrofee, een fraaie miniatuur van de Sneker Waterpoort.

Berend Mink krijgt van burgemeester Hayo Apotheker het traditionele krentenbrood

Pieter Brouwer (2e van rechts) met een fraaie miniatuur van de Sneker Waterpoort

Waardering was er alom voor het feit dat zowel de heer Jorritsma als de heer Apotheker zijn speech in het Fries deed.

Bert Roman, algemeen directeur van de Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland reikte namens de hoofdsponsors Rabobank en Interpolis het Sulveren Skûtsje uit aan Douwe Visser van de Sneker Pan. Vanuit de zaal klonk een luid applaus voor de SKS kampioen 2011.

Bert Roman reikte namens Rabobank en Interpolis het Sulveren Skûtsje uit aan Douwe Visser

SKS voorzitter Bouwe Westerdijk bedankte in zijn speech schippers bemanningen en natuurlijk hun families en vrienden maar ook hoofdsponsors, Rabobank en Interpolis, en co-sponsors Heineken, InVra plus, Dokkumer Vlaggen Centrale en Poiesz Supermarkten. Verder natuurlijk media partner Omrop Fryslân waarmee een fraai 3D programma werd ontwikkeld op basis van het SKS Track and Trace systeem. Er was dit jaar heel veel media aandacht zowel van grote en kleinere kranten uit de regio als de landelijke media. Westerdijk refereerde kort aan een artikel op de voorpagina van de Telegraaf waarbij de veertien SKS schippers stonden afgebeeld onder een foto van de Amerikaanse president Obama.

Als alle wedstrijden waren doorgegaan was het getal van 100.000 zeker ver overschreden waar het gaat om belangstellenden van het live Track and Trace systeem via de website www.skutsjesilen.nl. De nieuw geïntroduceerde SKS skûtsje app was op een moment de op een na meest gedownloade gratis sportapp van Nederland, direct na die van Voetbal International. De SKS twitterservice werd gevolgd en gewaardeerd door ruim 2200 belangstellenden.

Veertien wonderschone dames brachten het erepodium...

...de krans...

...en de kampioenswimpel de tent binnen.

Na de speech van Westerdijk was het tijd voor de officiële huldiging waar sinds vorig jaar een stukje show niet in ontbreekt. Veertien wonderschone dames brachten het erepodium, de krans en de kampioenswimpel de tent binnen. Op het podium was er een kort ballet. Daarop werden de schippers stuk voor stuk door één van deze dames meegenomen naar achter de coulissen. Tijdens de officiële prijsuitreiking mochten de hoofdrolspelers van twee weken skûtsjesilen een welverdiende en spectaculaire showbizz entree maken.

Op het podium was er een kort ballet.

Ook Eildert Meeter maakte een welverdiende en spectaculaire showbizz entree.

Alle schippers schaarden zich naast elkaar achter de kampioenswimpel. Douwe Visser (Sneek) aan het begin en Eildert Meeter (Huizum) bij het puntje. Toen namen de nummers 1, 2 en 3 op plaats op het erepodium. De winnaar kreeg de kampioenskrans omgehangen en alle aanwezigen zongen uit volle borst het Friese volkslied. Hierna staken volgens traditie de drie schippers gezamenlijk de hoofden bij elkaar in de krans.

Alle schippers schaarden zich naast elkaar achter de kampioenswimpel.

Douwe Visser, Douwe Visser en Pieter Brouwer samen in de krans

Tot slot werd de voltallige bemanning van het kampioensskûtsje de Sneker Pan op het podium gehuldigd met een mooie medaille en was er gelegenheid om de kampioenen te feliciteren. Nadat de stoelen aan de kant waren gezet, konden de voetjes van de vloer.

Stoelen aan de kant en voetjes van de vloer

UITSLAG SKS kampioenschap 2011:
1. Douwe Visser (Sneek) 2. Douwe Visser (Grou) 3. Pieter Brouwer (Heerenveen) 4. Dirk Jan Reijenga (Joure) 5. Pieter Meeter (Bolsward) 6. Albert Visser (Drachten) 7. Auke de Groot (Stavoren) 8. Gerhard Pietersma (Earnewâld) 9. Ype van der Meulen (Woudsend) 10. Ulbe Brandsma (Langweer) 11. Johannes Meeter (Lemmer) 12. Berend Mink (d'Halve Maen Drachten) 13. Jappie Meeter (Leeuwarden) 14. Eildert Meeter (Huizum)

©foto's Martin de Jong | martindejongfotografie@home.nl

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten