Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
 

Voor het eerst in de rijke historie van de SKS gaat het SKS kampioenschap niet door. Binnen de regels van het RIVM wordt er gekeken wat wél mogelijk is. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Uniek project SKS vleugelklassement

Op vrijdag 29 mei a.s. zal in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek een uniek project worden onthuld. Oud-schipper en schilder Anne Tjerkstra portretteerde de afgelopen jaren tijdens de wintermaanden de ruim tachtig schippers van het SKS vleugelklassement op een zeildoek. De meeste schippers die door Tjerkstra zijn vereeuwigd, kent hij persoonlijk of heeft hij persoonlijk gekend. “Bij het schilderen kwamen vaak oude herinneringen naar boven.”

 

Anne Tjerkstra

Ook de veertien SKS skûtsjes, de oud-voorzitters en de huidige SKS-voorzitter kregen een plaatsje op het doek van maar liefst negen meter hoog en vierenhalve meter breed.

Schippers SKS vleugelklassement geportretteerd

In combinatie met dit bijzondere ‘meesterwerk’ heeft het Fries Scheepvaartmuseum een computerprogramma gecreëerd dat alle data aangaande het vleugelklassement en de helden uit 70 jaar SKS historie voor een breed publiek inzichtelijk maakt.

Na de officiële onthulling zal dit unieke project voor alle skûtsjeliefhebbers in elk geval tot eind augustus 2015 te zien zijn in het Fries Scheepvaartmuseum, Kleinzand 16 te Sneek.

 

Foto's: Martin de Jong

 

Media

Omrop Fryslân | Skildere portretten fan skûtsjeskippers yn Skipfeartmuseum

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsors
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma