Uitnodiging Jeugdzeilen 2016

Waarom?

Vorig jaar werd het Jeugdzeilen voor de vierde keer georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam en de IFKS en SKS. Dit jaar is dus een jubileumjaar. En dat zal feestelijk  worden gevierd!

Het Jeugdzeilen wordt elk jaar weer mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers; onder andere schippers en bemanningen vanuit de SKS en IFKS. Ook dit jaar willen we dit voor de jeugd, die hier belangstelling voor heeft, mogelijk maken.

Het Jeugdzeilen is bestemd voor Friese en Hollandse jeugd met belangstelling voor het skûtsjesilen. De afgelopen jaren is er gezeild met G.W.S.-schouwen. Een daverend succes!! En ook dit jaar stellen de eigenaren van de G.W.S.-schouwen hun schouwen en praameigenaren hun pramen weer beschikbaar.

Datum:

23 & 24 september 2016 (Vrijdagavond + zaterdag; info volgt).

Waar?

Op vrijdag wordt een bezoek gebracht aan het Skûtsjemuseum en/of De Alde Feanen in Earnewâld (met binnen-/buitenactiviteit).

!!! En dat wordt een feestje !!!

Op zaterdag wordt er gezeild met onder andere G.W.S.-schouwen op of nabij de Pikmar bij Grou; vanaf een prachtig volgschip (detailinfo volgt na opgave).

Voor meer informatie ga je naar de pagina Jeugdzeilen op de site www.skutsjehistorie.nl.

Geef je op!!!

Ben jij tussen de 8 en 18 jaar, wil je graag meer weten over het skûtsjesilen en heb je altijd al eens (onder begeleiding van ervaren instructeurs) in een GWS-schouw, op een echte pream of op een skûtsje willen zeilen?

Geef je dan vóór 19 september 2016 op via eildert@farre.nl. Geef daar je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer door.

Jeugdzeilen 2015

Jeugdzeilen 2015

Jeugdzeilen 2015

 

Foto’s: Martin de Jong