Uitnodiging Jeugdzeilen 2017

Vorig jaar werd het eerste lustrum gezeild van het Jeugdzeilen, georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam en de SKS en IFKS. Dit jaar gaan we er echter niet een minder leuk weekend van maken.

Het Jeugdzeilen wordt elk jaar weer mogelijk gemaakt door het vele aantal vrijwilligers die bestaan uit schippers en bemanningen vanuit de SKS en IFKS. Ook dit jaar gaan we dit voor de jeugd, die hier belangstelling voor heeft, weer mogelijk maken.

Het Jeugdzeilen is bestemd voor de Friese én Hollandse jeugd met belangstelling voor het skûtsjesilen. De afgelopen jaren is er gezeild met G.W.S.-schouwen en pramen en een skûtsje. Een daverend succes!! Ook dit jaar worden deze platbodems weer beschikbaar gesteld.

Datum:

22 + 23 september 2017 (vrijdagavond + zaterdag).

Plaats van handeling:

Vrijdags vindt er een nautisch/historische speur-/puzzeltocht plaats in Grou.

Zaterdags wordt er gezeild met o.a. G.W.S.-schouwen, praam en skûtsjes op of nabij de Pikmar bij Grou en kunnen er weer vragen gesteld worden aan een bekende skûtsjeschipper vanaf het prachtige volgschip ‘Vrouwe Nieske’. 

(Detailinfo volgt na opgave)

Geef je op!!!

Ben jij tussen de 8 en 18 jaar, wil je graag meer weten over het skûtsjesilen en heb je altijd al eens (onder begeleiding van ervaren instructeurs) in een G.W.S.-schouw of op een echt skûtsje willen zeilen?

Geef je dan vóór 18 september 2017 op via eildert@farre.nl. Geef daar je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer door.

 

Namens de organisatie,

Eildert Meeter/Frits Jansen

06-29026099/06-28209395

 

Wil jij bovenstaande informatie in een pdf-bestand? Klik dan hier.

 

Foto boven: Martin de Jong