Uitnodiging Jeugdzeilen 2021

Alweer voor de tiende maal in successie wordt het Jeugdzeilen, georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam, SKS, IFKS en de vereniging Grouwster Watersport. Een JUBILEUMEDITIE!!!

Na het vervelende coronaseizoen gaan we ervoor om het dit jaar wel te laten slagen. Het Jeugdzeilen wordt ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die bestaan uit schippers en bemanningen vanuit de SKS en IFKS. Ook dit jaar willen we dit toch (onder voorbehoud van de RIVM-richtlijnen) weer voor de jeugd, die hier belangstelling voor heeft, belangeloos mogelijk maken.

Het Jeugdzeilen is bestemd voor de Friese en Hollandse jeugd met belangstelling voor het skûtsjesilen. De afgelopen jaren is er gezeild met G.W.S.-schouwen, skûtsjes en pramen. Een daverend succes!! Veel jeugd is inmiddels op wedstrijdskûtsjes terug te vinden, maar ook op andere platbodems.
Ook dit jaar stellen de eigenaren van de G.W.S.-schouwen hun schouwen beschikbaar en zijn er ook weer skûtsjes.

Datum:
24 + 25 september 2021 (Vrijdagavond + zaterdag).

Plaats van handeling:
Op vrijdagavond vindt er een actieve ontdekkingstocht plaats op een historische skûtsjescheepswerf in Drachten.

Op zaterdag wordt er gezeild met o.a. G.W.S.-schouwen en drie echte skûtsjes (zelfs nog één van hout) op of nabij de Pikmar bij Grou. Vanaf een prachtig volgschip.

(Detailinfo volgt na opgave).

Geef je op!!!
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar (en absoluut niet jonger)? Wil je graag meer weten over het skûtsjesilen en heb je altijd al eens (onder begeleiding van ervaren instructeurs) in een G.W.S.-schouw of op een echt skûtsje willen zeilen?

Geef je dan vóór 20 september 2021 op via platbodemjeugdzeilen@gmail.com. Geef daar je naam, leeftijd, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer door.

Namens de organisatie,
Atze Rienk de Leeuw / Frits Jansen
06-19405354 / 06-28209395

CORONA-UPDATE
Het coronavirus houdt nog steeds heel Nederland in zijn greep, maar het gaat de goede kant op en de versoepelingen vorderen. Dit is ook bij ons bekend en we houden hier dan ook rekening mee, waardoor de inschrijving dan ook open is. De datum is en blijft onder voorbehoud, maar houden we vooralsnog aan. De overheid is leidend voor ons en dit respecteren we dan ook. Tot die tijd beginnen wij met de organisatie en houden we jullie op de hoogte mocht er iets veranderen tijdens de voorbereidingen.