Uitnodiging Jeugdzeilen 2022

Dit jaar wordt alweer voor de elfde keer het Jeugdzeilen georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam en de SKS en IFKS. Dit schitterende evenement wordt  jaarlijks mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die bestaan uit schippers en bemanningen vanuit de SKS, IFKS en de vereniging Grouwster Watersport. 

Het Jeugdzeilen is bestemd voor de Friese en Hollandse jeugd met belangstelling voor het skûtsjesilen. Alle jaren is er gezeild met G.W.S.-schouwen, pramen en skûtsjes. Ook dit jaar stellen de eigenaren hun platbodems weer beschikbaar. Het Jeugdzeilen is altijd weer een daverend succes!! Veel jeugd is inmiddels op wedstrijdskûtsjes terug te vinden, maar ook op andere platbodems. 

Datum:
23 + 24 september 2022 (Vrijdagavond + zaterdag).

Plaats van handeling:
Op vrijdagavond vindt er een actieve ontdekkingstocht plaats in en bij het enige Skûtsjemuseum ter wereld in Earnewâld. Beleef de historie in 4D in een origineel skûtsje en in de geheel nieuwe filmzaal!

Op zaterdag wordt er gezeild met o.a. G.W.S.-schouwen en skûtsjes op of nabij de Pikmar bij Grou en kunnen er weer vragen gesteld worden aan een bekende skûtsjeschipper vanaf het prachtige volgschip ‘Vrouwe Nieske’.

(Detailinfo volgt na opgave).

Geef je op!!!
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar (en absoluut niet jonger)? Wil je graag meer weten over het skûtsjesilen en heb je altijd al eens (onder begeleiding van ervaren instructeurs) in een G.W.S.-schouw of op een echt skûtsje willen zeilen?

Geef je dan vóór 19 september 2022 op via platbodemjeugdzeilen@gmail.com. Geef daar je naam, leeftijd, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer door.

LET OP: opgave op volgorde van binnenkomst en VOL is VOL!

Namens de organisatie,
Marco Boersma / Frits Jansen
06-25015594 / 06-28209395