SKS en Omrop Fryslân tekenen licentie-overeenkomst 3D-beelden

Liefhebbers van het SKS skûtsjesilen kunnen deze zomer hun favoriet tot op de meter nauwkeurig volgen. Vandaag tekenden de SKS en Omrop Fryslân de licentie-overeenkomst voor de introductie van een vernieuwd track & trace systeem.

Vlnr. René Nagelhout (SKS) - Jan Koster (Omrop Fryslân) - Hilda Boesjes (SKS)

Vlnr. René Nagelhout (SKS) – Jan Koster (Omrop Fryslân) – Hilda Boesjes (SKS)

Met dit systeem kunnen mensen via de SKS en Omrop Fryslân precies volgen welk skûtsje aan kop gaat en hoe het klassement eruitziet. De track & trace beelden zijn te zien op de SKS-website en de skûtsjelivestream op Omropfryslan.nl.

De SKS heeft het systeem zelf laten ontwikkelen. De techniek die wordt gebruikt, is gelijk aan die bij de Olympische Spelen en andere internationale zeilwedstrijden. Alles wordt in 3D-beelden getoond. “Door samenwerking met Omrop Fryslân krijgt het skûtsjesilen nu een extra dimensie”, vertelt Hilda Boesjes van de SKS. “Aan de voorkant zijn wij een traditionele sport maar aan de achterkant werken we al jaren aan eigentijdse technische ontwikkelingen.”

Ook hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân is trots op het nieuwe systeem. “Track & trace is een prachtig instrument om onze skûtsjeverslaggeving nog beter te maken. De animaties zien er mooi uit, dus het is ook een genot om naar te kijken.”

 

Onderstaand, om alvast een idee te geven, enkele screenshots van de 3D-beelden op dit moment. Het model van de skûtsjes wordt nog verbeterd/aangepast en ook de wedstrijdomgeving wordt nog gebouwd. 

3D-beeld van een start

3D-beeld tijdens een wedstrijd