Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2023
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2023

Er is nog geen klassement beschikbaar.

Grou wint Lemmer Ahoy

Gepubliceerd: zondag 21 mei 2023 om 11:05 uur

Schipper Douwe Azn Visser van Grou heeft de 39de editie van Lemmer Ahoy gewonnen. Een mooie opsteker voor de schipper die in 2022 tweede werd tijdens het SKS-Kampioenschap Skûtsjesilen. Op de tweede plaats eindigde de Lemster SKS-kampioen Albert Jzn Visser.

Lemmer Ahoy 2023

Lemmer Ahoy 2023

Lemmer Ahoy 2023

De jaarlijkse driedaagse wedstrijd met zowel skûtsjes van de SKS en IFKS startte op Hemelvaartsdag zonnig, maar met een zwakke wind. Het was volgens enkele deelnemers ‘lastig’ zeilen vanwege de vele windschiftingen.

Omgeslagen

Vrijdag trok de wind al wat aan en op zaterdagmiddag waaide het zo hard, dat de organiserende Watersportvereniging Zevenwolden besloot de zesde wedstrijd voor Klasse 1 op de slotdag af te gelasten. In de middag waren de IFKS-skûtsjes in de kleine A-klasse Nooit Volmaakt en Ludgerdina Smeltekop omgeslagen. Er raakte niemand gewond en de schepen zijn door onder meer de KNRM weer vlot getrokken.

Veiligheid

“Veiligheid voor alles”, meldde de vereniging op Facebook en daarom werden de wedstrijden (Klasse 1) na vijf races gestaakt. Er deden meer SKS-schippers mee aan Lemmer Ahoy: Pieter Ezn Meeter van Akkrum (vierde), Willem Zwaga van Leeuwarden (zesde), Johannes Hzn Meeter van Huzum (achtste), Sytze Brouwer van Heerenveen (negende), Jappie Dzn Visser van Sneek (elfde), Harmen Brouwer van Langweer (zestiende), Rinus de Jong van Joure (zeventiende), Sieberen van Terwisga van Earnewâld (achttiende) en Auke de Groot van Stavoren (negentiende). In Klasse 1 waarin de SKS-skûtsjes zeilden, waren 23 deelnemers (in totaal waren er 57 skûtsjes, verdeeld over 3 klassen).

Lemmer Ahoy 2023

Lemmer Ahoy 2023

Lemmer Ahoy 2023

Lemmer Ahoy 2023

Lemmer Ahoy 2023

Lemmer Ahoy 2023

Lemmer Ahoy 2023

 

Foto's: Martin de Jong

 

Overige berichten uit 2023

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten