Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Grote belangstelling voor Jeugdzeilen 2019

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 21:40 uur

Onder prachtige omstandigheden vond op vrijdag 20 en zaterdag 21 september voor de achtste keer het Jeugdzeilen plaats. Een fantastisch evenement georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam en de SKS en IFKS.  Jeugd tussen de 8 en 18 jaar wordt enthousiast gemaakt voor het zeilen met platbodems, zodat zij in de toekomst échte 'skûtsjesilers' kunnen worden. 

Maar liefst 52 jongens en meisjes hadden zich dit jaar aangemeld. Op vrijdagavond deden zij een nautisch/historische speur-/puzzeltocht langs het waterfront van Grou en op zaterdag werd er gezeild op de Pikmar. Op een GWS-schouw, praam of skûtsje kon de jeugd zelf ervaren hoe het is om met een platbodem te zeilen. Ook Omrop Fryslân was aanwezig voor een verslag; bekijk het bericht op https://www.omropfryslan.nl/nijs/907973-soad-belangstelling-foar-jeugdsile-mei-platboaiems

Of bekijk de leuke reportage van Omrop Fryslân hieronder:

 

Beeld: Omrop Fryslân

 

Overige berichten uit 2019

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma