Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Het is heel simpel: U steunt het SKS skûtsjesilen met een wimpel!

Sinds 1971 wordt elk jaar opnieuw een wimpel in een andere kleurstelling en met het zeilteken van één van de veertien deelnemende SKS skûtsjes uitgebracht. Door het kopen van een Skûtsjewimpel levert u als skûtsjeliefhebber een vrijwillige bijdrage aan het in stand houden van het SKS skûtsjesilen.

Bezoekers aan wal betalen entree om de SKS wedstrijden te kunnen zien. Booteigenaren, die de wedstrijden vanaf het water rond het wedstrijdveld volgen, kunnen door het kopen van de Skûtsjewimpel laten zien dat ook zij willen meehelpen om de SKS skûtsjes in de vaart te houden. Dat houdt echter niet in dat de Skûtsjewimpel alleen voor booteigenaren is, want gelukkig kopen ook veel supporters aan wal een wimpel uit sympathie voor de SKS.

Met ingang van 2010 is er ook een Grutte SKS wimpel. Deze wimpel wordt te koop aangeboden aan rondvaart- en charterbedrijven die hiermee aantonen de SKS een warm hart toe te dragen. Deze bedrijven krijgen tevens een vermelding op de SKS website.

SKS Wimpel 2021

De Skûtsjewimpel 2021 is verkrijgbaar bij VVV’s, jachthavens, watersportbedrijven, commissies, schippers en bemanningsleden. En tijdens de wedstrijden op verschillende locaties; zelfs ook óp het water! De verkoopadressen zijn te herkennen aan het wimpelraambiljet. 

De wimpel is ook per post te bestellen. Maak daarvoor € 12,50 (inclusief verzendkosten) over op IBAN-nummer: NL78 RABO 0301 2128 48 van Sintrale Kommisje Skutsjesilen o.v.v. uw naam en adres. De wimpel wordt u dan toegezonden. 

Vooral de wimpels uit de beginjaren beginnen echte ‘collector’s items’ te worden. Ontbreekt er nog een exemplaar van voorgaande jaren in uw collectie? Misschien hebben wij deze nog op voorraad. Voor maar € 12,50 per stuk (inclusief verzendkosten) kunt u uw collectie compleet maken. Mail hiervoor naar wimpels@skutsjesilen.nl

 

Laat zien dat u fan bent van het SKS skûtsjesilen en koop (ook) dit jaar de Skûtsjewimpel!

 

Wilt u de officiële SKS wimpel nu direct bestellen? Vul dan het onderstaande bestelformulier in.

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma