Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2023
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2023

Er is nog geen klassement beschikbaar.

Co-sponsor: Omroep MAX

MAX, dé publieke omroep voor vijftigplussers, is ook in 2018 trotse partner van de SKS!

Traditionele Nederlandse evenementen als het skûtsjesilen verdienen landelijke aandacht, vindt MAX-directeur Jan Slagter. “Het skûtsjesilen is een prachtig en op-en-top Fries sportevenement met een bijzondere geschiedenis, dat ook buiten Friesland op veel bewondering kan rekenen. Dat blijkt bovendien uit de manier waarop het Skûtsje Journaal vorig jaar door het publiek is ontvangen. Ons dagelijkse wedstrijdverslag was afgelopen zomer het best bekeken dagprogramma op NPO 1.”

Naast het dagelijkse wedstrijdverslag zond MAX afgelopen zomer ook de documentaire ‘Het Ljouwerter Skûtsje’ uit. MAX volgde de bemanning van het schip gedurende een jaar. Kijkers uit heel Nederland konden zien hoe het schip werd gerestaureerd en hoe het uiteindelijk weer zo goed als nieuw de loods uitrolde. Ook liet MAX zien wat het skûtsjesilen betekent voor de gemeenschap en hoe deze bijzondere traditie wordt voortgezet. De documentaire Het Ljouwerter Skûtsje is nog steeds te bekijken op www.MAXVandaag.nl.

Folkloristische evenementen met een bijzondere geschiedenis zijn belangrijk, vindt Jan Slagter: “Nederland is een klein land met grote tradities. Bij MAX hebben we hier dan ook extra oog voor. Door op nationale televisie verslag te doen van het carnaval, diverse bloemencorso’s én het skûtsjesilen, hopen we een heel klein steentje bij te dragen aan de voortzetting van deze geweldige Nederlandse tradities. Ik kijk dan ook enorm uit naar augustus. Samen met de SKS en Omrop Fryslân gaan we heel Nederland weer laten kijken naar dé zeilwedstrijd van het jaar!”

Omroep MAX

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten