Fritom Group

Skûtsjesilen is een onderdeel van de historie van ons bedrijf

Fritom (Friese Transportontwikkelingsmaatschappij) Group is een grote logistieke dienstverlener met negen vestigingen en ruim 800 medewerkers. Fritom Group behoort in Nederland tot de top 30 van logistieke dienstverleners. De hoofdvestiging staat in Bolsward. Het bedrijf vierde in 2021 het 50-jarig bestaan.

Zaterdag 2 juli 2022 zijn door bestuursvoorzitter Arnold de Jong van Fritom Group en het SKS-bestuur de handtekeningen onder het 3-jarige contract gezet. Voor bestuursvoorzitter De Jong is de cirkel rond. “De SKS past bij ons bedrijf en wij verbinden graag onze naam aan de vereniging”, zegt hij. “Skûtsjesilen is een onderdeel van de historie van ons bedrijf. Fritom Group komt voort uit het vervoeren van vracht onder zeil.”

Tradities én vernieuwing

Bij Fritom gaan traditionele waarden hand in hand met de ambitie om te vernieuwen. Daarin zien we veel overeenkomsten met de SKS, waar de skûtsjeschippers altijd op zoek zijn naar slimme aanpassingen om hun traditionele zeilschepen nog beter te laten presteren.

Koersen op emissieloos rijden

De innovaties waar Fritom op inzet zijn gericht op een duurzame toekomst, waarin wij in harmonie met de wereld om ons heen ons werk doen, met zo weinig mogelijk impact op de omgeving. Wij willen dat uiterlijk in 2050 al onze vrachtwagens emissieloos rijden. Ons familiebedrijf bestaat nu ruim een halve eeuw en over honderd jaar willen we er nog steeds zijn!

Vergroenen

De ‘emissieloze’ skûtsjes zijn voor ons een inspiratiebron bij onze zoektocht naar schone energie. Wordt onze hele ‘vloot’ elektrisch, of koersen we op waterstof als brandstof? Hoe dan ook is onze doelstelling: vergroenen! Omdat de overheid dat van ons verlangt, maar vooral ook omdat we dat zélf belangrijk vinden. Totdat dat doel is bereikt, kijken we met bewondering – en een tikkeltje afgunst – naar de prachtige oude skûtsjes, die niks anders nodig hebben dan de wind. Wij sponsoren de SKS dan ook van harte!

Fritom Group – Logistic Solutions
Bidon|Fritom – Forvision|Fritom – Fritom Corporate – Melkweg|Fritom – Oldenburger|Fritom – Sanders|Fritom – TGN|Fritom – Veenstra|Fritom