Omroep Max

MAX, dé publieke omroep voor vijftigplussers, is ook in 2023 trotse partner van de SKS!

Op het moment van schrijven is het buiten nog vervelend koud. Ik vind het heerlijk om me dan te verheugen op het SKS Kampioenschap op de Friese meren. Hopelijk met veel wind, zon en lekkere temperaturen, zodat we optimaal kunnen genieten van dit fantastische evenement. Een spektakel waar niet alleen Friesland, maar heel Nederland zich op verheugt.

Het is een enorme klus om het evenement te organiseren en mogelijk te maken. Daar is een grote groep mensen het hele jaar mee bezig; mensen van de organisatie, vrijwilligers en natuurlijk de bemanning van de skûtsjes. Ik denk ook dit jaar weer aan Piet Paulusma. Zijn naam moeten we blijven noemen, zeker als het om skûtsjesilen gaat. Het was voor Piet zijn lust en zijn leven. Hij voorzag de schippers dagelijks van gedetailleerde weersvoorspellingen, zodat zij zich optimaal konden voorbereiden.

Bij MAX zijn we er klaar voor. Bert Haandrikman en zijn team staan te popelen om naar Friesland af te reizen voor het MAX Skûtsje Journaal. Twee weken lang doen zij rond 17.25 uur op NPO 1 uitgebreid verslag van de wedstrijden en bijbehorende festiviteiten. Het wordt ongetwijfeld een mooie editie van het SKS Kampioenschap; een spannende wedstrijd met hordes publiek langs de kades én met het MAX Skûtsje Journaal op televisie. Op deze manier kan heel Nederland meegenieten. Ik hoop u in augustus weer te zien, in Friesland óf voor de buis. MAX is er, óók in de zomer!

Jan Slagter
Directeur Omroep MAX

Foto: © MAX/Roland J. Reinders