Friesland op de ‘Best in Europe’ lijst van Lonely Planet

Friesland op drie van de ‘Best in Europe’ lijst van Lonely Planet

Prachtig nieuws voor Friesland: Lonely Planet heeft de provincie verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Dat heeft de meest toonaangevende reisgids ter wereld vandaag bekendgemaakt. Wat de verkiezing nog meer bijzonder maakt, is dat een Nederlandse bestemming nog nooit zo hoog eindigde op deze beroemde lijst. De Friese provincie mag hier dus met alle recht erg trots op zijn.

Friesland heeft alleen het Italiaanse Emilia-Romagna en het Spaanse Cantabrië boven zich in de ‘Best in Europe’ lijst. Volgens de reisgids wordt de provincie regelmatig over het hoofd gezien door (internationale) toeristen en wordt het vaak overschaduwd door de bekendere steden in de Randstad.

Onder andere de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap én het Friese Waddengebied hebben de doorslag gegeven voor deze verkiezing. Ook het feit dat Leeuwarden-Friesland in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is, is een bepalende factor geweest voor Lonely Planet.

De schrijvers van de bekende reisgids trekken al vijfenveertig jaar de wereld rond om bijzondere reisbestemmingen te ontdekken. Best in Europe 2018 is de zesde editie van de spraakmakende lijst met Europa’s verborgen parels.

Sara van Geloven, hoofdredacteur van Lonely Planet magazine in Nederland, over Friesland:

“We zijn ontzettend trots dat Friesland de top 3 van Best in Europe heeft gehaald – de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze lijst. En het is een verdiende plek; niet alleen wordt er dit jaar uitgepakt met fenomenale Culturele Hoofdstad-evenementen, maar de provincie barst ook nog eens van natuur waar je je even helemaal terug kunt trekken. Met de Friese meren, uitgestrekte velden én natuurlijk de idyllische Waddeneilanden is Friesland wat mij betreft een van de meest onderschatte reisbestemmingen in Nederland.”

Kijk voor meer informatie over deze eervolle vermelding ook op: Friesland.nl/bestineurope

Onderstaand een video over Friesland, mét de SKS skûtsjes.

 

Foto boven: Martin de Jong