‘Myn Skip’, muzikaal skûtsjeteater yn Earnewâld

Kom nei it muzikaal skûtsjeteater ‘Myn Skip’ yn Earnewâld 

100 jaar skûtsjehistorie in muziek, dans, beeld, theater en verhaal

Het is eind september. Het is donker op it Earnewâldster Wiid. Opeens schallen koperklanken over het water. Er komt een skûtsje aangezeild. Bezongen in een prachtig lied. Trots roept de schipper: Myn skip! Maar daar is het ploffende geluid van de opdrukker al te horen en de geur van de dieselmotor is te ruiken: een nieuwe tijd dient zich aan…. Eind september brengt skûtsjedoarp Earnewâld de theatervoorstelling ‘Myn Skip’.  

Myn Skip - Ella & her man

Myn Skip – Ella & her man

Gezeten aan de waterkant volgen de toeschouwers honderd jaar skûtsjehistorie in muziek, dans, beeld, theater en verhaal op it Earnewâldster Wiid. De regie is in handen van Theo Smedes. De muziek komt live van Ella & her man, Bigband Friesland en De Alde Gea sjongers. De verhalen worden verteld door de bekende skûtsjeschippers Age Veldboom en Harmen Brouwer. Initiatiefnemer Age Veldboom: ‘maar de hoofdrol is voor de skûtsjes van de IFKS, SKS en het houten skûtsje Aebelina op het water. Zij nemen je anderhalf uur lang mee in de rijke geschiedenis van het skûtsje.’  

Harmen Brouwer en Age Veldboom

Harmen Brouwer en Age Veldboom

Skûtsjedoarp Earnewâld  

Myn Skip is een unieke theaterproductie bij Annage Skûtsjesilen in skûtsjedoarp Earnewâld. Vele vrijwilligers uit de omgeving en van het skûtsjemuseum werken er aan mee. Zij vinden dat in 2018, het jaar van Leeuwarden – Fryslân 2018, een cultureel evenement met het Friese skûtsje niet mag ontbreken in de programmering.  

 
Speeldata en kaarten 
Vrijdag – 21 september 2018 UITVERKOCHT
Zaterdag – 22 september 2018 UITVERKOCHT
Zondag – 23 september 2018 
Woensdag – 26 september 2018 
Vrijdag – 28 september 2018 UITVERKOCHT
Zaterdag – 29 september 2018 UITVERKOCHT

Kijk op www.mynskip.nl voor meer informatie en om kaarten te bestellen.