Prinses Margrietkanaal woensdag 8 augustus tijdens zeilwedstrijden Sneekermeer tijdelijk gestremd

Persbericht Rijkswaterstaat

Op woensdag 8 augustus a.s. is het extra druk op het Sneekermeer. Die dag vallen de Hardzeildag van de Sneekweek en de wedstrijd van de SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) net als vorig jaar samen. Om de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers van beide evenementen te kunnen waarborgen en ruimte te geven aan de skûtsjes, is een deel van het Prinses Margrietkanaal van 14:00 tot 18:00 uur voor alle scheepvaart gestremd. Tussen 14:00 uur en 15:00 uur kan de beroepsvaart alleen onder begeleiding van Rijkswaterstaat over het kanaal.

Voor de recreatievaart met een maximale diepgang van 1.30 meter is het mogelijk om rond het wedstrijdveld te varen. Alle vaartuigen wordt verzocht tijdens de wedstrijden uit het wedstrijdveld te blijven.

Informatie

Voor meer informatie wordt schippers geadviseerd marifoonkanaal 10 goed uit te luisteren. Op de lichtkranten langs het Prinses Margrietkanaal wordt gewezen op de extra drukte als gevolg van de evenementen. Daarnaast zorgen de mobiel verkeersleiders van Rijkswaterstaat en de Provincie Fryslân voor een vlotte en veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Schippers dienen eventuele instructies en aanwijzingen op te volgen.

Rijkswaterstaat zal de scheepvaart ook bij andere wedstrijden van de SKS begeleiden.

Meer informatie

Op www.rijkswaterstaat.nl/recreatievaart  is meer informatie te vinden over veilig varen. Rijkswaterstaat is partner van Varen doe je Samen. In dit samenwerkingsverband wordt aan de veiligheid op alle wateren gewerkt. Ook daar is meer informatie te vinden: www.varendoejesamen.nl.

Hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl

Het Prinses Margrietkanaal maakt onderdeel uit van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en is één van de belangrijkste waterwegen van ons land. Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder is sinds 2014 van de vaarweg.

Download Kaart Sneekermeer:  kaart_sneekermeer_2018_SKS_3.0.pdf