Skippersbitter, een voorstelling over het Skûtsjesilen

Op 25 april a.s. gaat aan boord van Theaterschip de Bald’r de voorstelling Skippersbitter in première. Een voorstelling over het Skûtsjesilen en de binnenvaart, over vroeger en nu, over traditie en cultuur.

De eerste voorstelling van Skippersbitter zal in Grou gespeeld worden voor het bestuur en vrijwilligers van de SKS, die de première geadopteerd hebben in het kader van hun 70-jarig jubileum in 2015. Daarna vaart Skippersbitter tot en met eind juni door de provincie en zal naast besloten voorstellingen, afgenomen door een aantal SKS Skûtsjecommissies, ook voor belangstellenden te zien zijn.

Skippersbitter wordt gespeeld door Bert Sinnema en Harmen Brouwer. Laatstgenoemde is zelf bemanningslid op het Drachtster Skûtsje ‘De Twee Gebroeders’. De regie is in handen van Theo Smedes.

Skippersbitter is een productie van de Noorder Smederij.

Poster Skippersbitter

 

Skippersbitter vertelt het verhaal van Hylke en Sjoerd. Twee mannen uit een schippersfamilie die elkaar ontmoeten tijdens een wedstrijd van het Skûtsjesilen in Lemmer. Twee generaties die elk met hun eigen visie op het zeilen en de scheepvaart in het leven staan. Met verhalen en beelden van zowel het verleden als het heden groeien de mannen steeds meer naar elkaar toe. Maar is die ontmoeting tussen Hylke en Sjoerd wel zo toevallig als het lijkt? 

 

Kijk voor meer informatie, speellijst en kaartverkoop op www.skippersbitter.nl.