Skûtsjesilen in 2018 opnieuw op landelijke televisie met Skûtsje Journaal

Samenwerking SKS, Omrop Fryslân en Omroep MAX wordt voortgezet

Het SKS Skûtsjesilen zal ook in 2018 worden uitgezonden op NPO 1 door Omroep MAX en Omrop Fryslân. Net als dit jaar zal er een dagelijks een Skûtsje Journaal komen tijdens de twee weken van het SKS kampioenschap. Dat programma zal voor Omroep MAX opnieuw geproduceerd worden door Omrop Fryslân. Het Skûtsje Journaal was afgelopen zomer overdag het best bekeken programma van NPO 1.

Vlnr. René Nagelhout (SKS), Hilda Boesjes-Beljon (SKS), Jan Slagter (Omroep MAX) en Klaas Geert Bakker (Omrop Fryslân)

Vlnr. René Nagelhout (SKS), Hilda Boesjes-Beljon (SKS),

Jan Slagter (Omroep MAX) en Klaas Geert Bakker (Omrop Fryslân)

De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen is verheugd over de voortzetting van de samenwerking tussen Omrop Fryslân en Omroep MAX. Voorzitter René Nagelhout: “Dat betekent opnieuw landelijke aandacht voor het skûtsjesilen in het geheel en de SKS in het bijzonder. Afgelopen zomer hebben we heel erg veel positieve reacties gehad op het Skûtsje Journaal uit alle delen van het land”. Ook MAX-directeur Jan Slagter is tevreden: “Het programma is goed ontvangen, waaruit blijkt dat deze traditionele Friese sport landelijke aandacht verdient”.

Voor het Skûtsje Journaal maakt Omroep MAX gebruik van de faciliteiten en journalisten van Omrop Fryslân. Slagter is erg tevreden over die samenwerking: “De knowhow over het Skûtsjesilen en hoe dat mooi in beeld te brengen zit bij de Omrop, ik ben heel blij dat wij daarvan gebruik kunnen maken”.
Ook hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân is enthousiast over de voortzetting van de samenwerking: “Naast onze eigen Skûtsje-programmering laten we hiermee op het landelijke net zien wat we kunnen, en dat is heel veel. Daarnaast is de samenwerking met Omroep MAX bijzonder prettig en zorgt die er bovendien voor dat publiek geld efficiënt wordt besteed”.

Naast het uitzenden van de Skûtsje Journaals wordt Omroep MAX in 2018 ook mediapartner van de SKS. 

Kijk onderstaand naar de reportage van Omrop Fryslân | 9 november 2017:

 

[Bron: Omrop Fryslân | Illustratie: Claudia Tuhehay | Foto: Martin de Jong]