Uitnodiging Jeugdzeilen 2012

Waarom?
Een aantal jaren geleden heeft de SKS het Jeugdzeilen georganiseerd. Het Jeugdzeilen is bestemd voor de Friese jeugd met belangstelling voor het skûtsjesilen. Het wordt dit jaar georganiseerd door een werkgroep onder auspiciën van de Vereniging van Schippers en Bemanningen (VSB).
Werd er een paar jaar geleden gestreden in Ynglings, dit jaar gaan we zeilen met GWS-schouwen. Een platbodem, die dichter bij het skûtsjesilen staat. Ook wordt er een avond besteed aan de historie van het skûtsjesilen en de skûtsjes.

Datum:
28 + 29 september 2012 (Vrijdagavond + zaterdag)

Plaats van handeling:
Er wordt gezeild met GWS schouwen op of nabij het Pikmeer bij Grou. Overnachten is, zij het beperkt, mogelijk op volgschip Vrouwe Nieske.

Geef je op!
Ben jij tussen de 12 en 21 jaar, wil je graag meer weten over het skûtsjesilen en altijd al eens (onder begeleiding van ervaren instructeurs) in een GWS schouw willen zeilen?

Geef je dan vóór 8 juli 2012 op via vsbsecretariaat@hotmail.com of via de reüniecommissie. Graag je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer doorgeven.

De deelnemers van 2012 krijgen de mogelijkheid (mits zij niet ouder zijn dan 21 jaar) in 2013 SKS- skûtsjes te bemannen tijdens de sprintwedstrijden en/of de Proloog.