Weerman Piet Paulusma overleden

Weerman Piet Paulusma is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat bericht heeft Omroep MAX zondagmiddag namens de familie naar buiten gebracht. Hij was al geruime tijd ziek, maar wilde daar geen ruchtbaarheid aan geven. 

Piet Paulusma begon zijn carrière als weerman in 1985 bij Omrop Fryslân. Sinds september 1996 bracht hij bij SBS6 vanaf een wisselende locatie in het land dagelijks het weerbericht, met zijn kenmerkende afsluiter: ‘Oant moarn!’ Piet Paulusma toonde zich een ware ambassadeur voor Fryslân en de Friese taal. Hiervoor ontving hij op 21 januari jl. een koninklijke onderscheiding. 

In 2003 was Piet Paulusma de opvolger van Marijke Waalkens, die tot die tijd het weerbericht voor de Minwaarrie van het SKS skûtsjesilen verzorgd had. Sindsdien rapporteerde de sympathieke weerman elke SKS-wedstrijddag op meerdere momenten zijn kennis en verwachtingen over wind en buien. Naast het online exclusieve SKS-weerbericht op onze website, was Piet Paulusma tijdens het SKS-kampioenschap ook elke wedstrijddag aanwezig tijdens de routebespreking van de plaatselijke commissie om de weersverwachting persoonlijk toe te lichten. 

Wij gaan zijn unieke weerpraatjes en zijn betrokkenheid bij het skûtsjesilen missen.  Wij wensen de familie veel sterkte toe voor nu en de komende periode.

 Piet Paulusma, april 2021

Piet Paulusma, april 2021

Omroep MAX zendt dinsdag 22 maart 2022 in Tijd voor MAX een eerbetoon uit aan Piet Paulusma met als titel Oant Moarn.

 

Klik hier voor het bericht op Omroep MAX.

Klik hier voor het bericht op Omrop Fryslân.

 

Foto: Martin de Jong