Winterpalaver ‘Foar de Neiteam’ | 9 februari 2018

UITNODIGING

Stichting ‘Foar de Neiteam’ nodigt u van harte uit bij het Winterpalaver 2018.

Net als ieder jaar bieden we een interessant programma waarbij we de discussie niet uit de weg gaan. Het afgelopen seizoen staat ons nog vers in het geheugen en we kijken nu al vooruit naar het komend seizoen. Dit Winterpalaver richten we ons op regelgeving, jurering en interpretatie. Verder horen we hoe jonge schippers hun team hebben samengesteld. 

Zeilen is een jurysport

Skûtsjesilen is een attractieve kijksport en krijgt veel aandacht. Het is een sport waarbij er gezeild wordt op het scherpst van de snede. In elke wedstrijd zijn er situaties waarover geprotesteerd kan worden. De jury beoordeelt of er gezeild is volgens de regels. De IFKS heeft naast de jury een umpire op het water. Hij heeft invloed op de wedstrijd.

Jos Spijkerman, legt aan de hand van filmbeelden uit hoe hij de wedstrijd beoordeeld.

Oebele Brouwer, is lid van de ‘Sylried van de SKS’. Hij legt uit hoe de zeilraad een hoger beroep behandeld en of deze wijze van behandeling nog verbeterd kan worden. 

Zeilen is een teamsport

Elke positie op het schip vraagt om een zekere vaardigheid. Om goede resultaten te zeilen moeten de bemanningsleden op elkaar ingespeeld zijn. Maar er is meer voor nodig om de top van het klassement te bereiken. Twee jonge schippers en twee van hun bemanningsleden vertellen hoe zij hun team hebben gesmeed.

Sytze Brouwer, schipper op de Gerben van Manen, hij werd als debutant tweede tijdens het SKS kampioenschap.

Merijn Olsthoorn, schipper op de Emanuel, hij werd dit jaar IFKS kampioen in de A-klasse. 

U bent van harte welkom om 20:00 uur in de Driuwpôlle te Woudsend. Inloop vanaf 19:30 uur. Let op, toegang is gratis maar vol is vol. 

Namens het bestuur Stichting ‘Foar de Neiteam’

P.S.: Slechts hevige ijzel , zware sneeuwval of een Elfstedentocht kunnen ons weerhouden deze avond te organiseren! Dit wordt dan vrijdag vóór 18:00 uur op de website www.skutsjehistorie.nl gemeld.