Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

‘50 jaar met de kop ervoor’

Eildert Meeter, zoon van de legendarische schipper Lodewijk Meeter, is na zijn eerste boek ‘Van Scheepsrat tot Huisjeskloot' - waarin hij de mooiste verhalen uit zijn geheugen heeft opgetekend - opnieuw aan het schrijven geslagen. Met als resultaat een nieuw boekwerk genaamd ‘50 jaar met de kop ervoor'.

Sinie en Eildert Meeter

In zalencentrum Tivoli in Leeuwarden vond vrijdag 27 april de boekpresentatie plaats. Veel familieleden en liefhebbers van het skûtsjesilen waren hierbij aanwezig. Nadat het boek officieel was gepresenteerd en zijn vrouw Sinie een paar prachtige anekdotes had voorgelezen, konden belangstellenden een exemplaar met een persoonlijke boodschap en een handtekening van de auteur kopen.

Zoals Eildert Meeter in de aanhef van het boek schrijft: "Met het schrijven van mijn eerste boek dacht ik dat mijn hele leven wel in een boek beschreven kon worden. Maar de belevenissen van mij en mijn familie, bleken zoveel verhalen te bevatten, dat één boek te weinig bladzijden had om daarin alles te beschrijven. Dus vandaar nu het boek ‘50 jaar met de kop ervoor'."

Klik hier voor meer foto's in het fotoalbum.

©foto Martin de Jong

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma