• Nieuw
    SKS vaarroute
    Journaal 2021

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Ale Zwerver stopt als schipper

Lemmer 11 september 2008 - Ale Zwever (66) stopt per 1 okotber als schipper van het Lemster skûtsje. De Lemster commissie heeft dat in een persbericht bekend gemaakt.
Zwerver is meer dan 25 jaar bij het Lemster skûtsjes betrokken geweest. Hij debuteerde in 1999 als schipper op dat skûtsje. daarvoor was hij 17 jaar bemanningslid. Zijn beste resultaten waren vier keer een 2de plaats, een titel zat er helaas niet in.
De Lemster commissie zal ook moeten zoeken naar nieuwe bestuursleden. Voorzitter Jan Brugge en zijn plaatsvervanger Jelle de Jong stoppen er mee. Bouke Kuipers zal Brugge opvolgen, maar voor De Jong moet een nieuw bestuurslid worden gezocht.
Op 11 oktober wordt van Zwerver, Brugge en De Jong officieel afscheid genomen.