Amateursilen 2015

Dit jaar organiseert de Commissie VSB (voorheen Vereniging van Schippers en Bemanningen) het Amateursilen. Zaterdag 12 september is het weer zover. In plaats van de bekende SKS-schippers zullen gelegenheidsschippers het helmhout in handen nemen. Zij krijgen tijdens deze dag de kans om hun stuurmanskunsten te tonen.

De routebespreking vindt plaats om 09.30 uur in It Foarûnder op het Starteiland en de eerste start zal om 10.30 uur zijn. Na een gezamenlijke lunch wordt 's middags tussen 13.30 en 14.00 uur voor de tweede keer gestart. Om 16.00 uur is vervolgens de prijsuitreiking. Vorig jaar pakte Jan Feike Hoekstra (Grou) de eindoverwinning (zie foto boven). Wie wint dit jaar de felbegeerde wisselprijs?

Foto: Martin de Jong