• Nieuw
    SKS vaarroute
    Journaal 2021

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Auke de Groot volgt heit Meindert op aan roer SWH

Stavoren - 4 januari - Beroepsschipper Auke de Groot (1970) is door de eigenaar van het skûtsje, de Stichting Skûtsje Súdwesthoek, benoemd als nieuwe schipper. Dat is vandaag bekend geworden. Auke volgt vader Meindert op, die onlangs besloot het helmhout over te dragen, na vanaf 1981 meegevaren te hebben bij de SKS. Auke verving zijn vader al in de laatste wedstrijden van 2006, toen deze bij een aanvaring voor de kust van Stavoren van het achterdek van het SWH-skûtsje werd geveegd, geblesseerd raakte en in het IJsselmeer terecht kwam. De volgende wedstrijden stond Auke aan het helmhout. Hij is ruim 20 jaar bemanningslid en gaat een eigen team samenstellen om mee te trainen en te zeilen.