• Nieuw
    SKS vaarroute
    Journaal 2021

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Dank voor een 'fantastysk' kampioenschap!

Het bestuur van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen dankt iedereen, die op welke wijze ook, een bijdrage heeft geleverd aan een 'fantastysk' kampioenschap 2015!

Alle veertien SKS schippers én hun bemanningen werden tijdens de traditionele Slot Prijsuitreiking op het Starteiland feestelijk in het zonnetje gezet voor hun sportieve en strijdlustige inzet tijdens de SKS wedstrijdenreeks.

John Jorritsma, Commissaris der Koning in Fryslân, reikte de provinicale stimuleringsprijs uit aan de 150-jarige WSV 'De Zevenwolden'.

Provinciale stimuleringsprijs voor WSV 'De Zevenwolden'

De provinciale waarderingsprijs ging dit jaar naar Ab van der Meulen. Hij was jarenlang SKS bestuurslid en momenteel is hij nog actief binnen de Werkgroep VPP. Tijdens het SKS kampioenschap heeft hij zich bovendien beziggehouden met representatieve activiteiten.

Ab van der Meulen ontvangt de provinciale waarderingsprijs

Hierna verschenen de 'dames van de prijsuitreiking' op het podium en werden alle veertien schippers naar voren gehaald.

De 'dames van de prijsuitreiking'

Johannes Hzn. Meeter (Langweer) wordt naar voren begeleid

SKS kampioen Dirk Jan Reijenga ontvangt het 'Sulveren Skûtsje' uit handen van Arnold de Jong, directeur Bedrijfsmanagement bij Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland

CdK John Jorritsma reikt de Kampioensschaal uit