• Nieuw
    SKS vaarroute
    Journaal 2021

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Film over Skûtsjesilen | Friese sport en traditie

Vandaag vond op het Provinciehuis in Leeuwarden de officiële uitreiking van de DVD 'Skûtsjesilen | Friese sport en traditie' plaats. Gedeputeerde Michiel Schrier ontving het eerste exemplaar uit handen van Geert Teitsma (Projectmanager CIOS Heerenveen).

In deze film, geproduceerd door De Filmploeg, komen vele aspecten van het skûtsjesilen aan bod; zoals traditie en innovatie, maar ook het Jeugdzeilen.

'Skûtsjesilen | Friese sport en traditie'

'Skûtsjesilen | Friese sport en traditie' kwam tot stand mede dankzij Provinsje Fryslân, CIOS Heerenveen/Leeuwarden, Friesland College, SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) en Stichting Foar de Neiteam.