Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Gjalt de Jong verzorgt wedstrijdcommentaar

Het vaste publiek op de wal zal het dit jaar niet ontgaan dat er een nieuwe speaker is aangetrokken voor het wedstrijdcommentaar. Ondernemer, troubadour, verteller en toneelspeler Gjalt de Jong heeft het stokje overgenomen van Henk Doevendans die negentien jaar lang de SKS wedstrijden van deskundig commentaar voorzag.

Gjalt de Jong


Gjalt de Jong komt uit Earnewâld. Hij weet veel van historische schepen en is een watermens pur sang. Samen met partner Hylkje begon hij vijftien jaar geleden het bedrijf Skûtsjevaart Grou. Het bedrijf vaart het hele watersportseizoen met gasten op en rond de Friese meren op twee authentieke skûtsjes.

De Fries zit zelden of nooit om woorden verlegen. ‘Het is veel improviseren en een neutraal wedstrijdcommentaar leveren. En ik heb een uitgesproken mening, dus daar moet ik wel even op letten,' verwacht Gjalt. ‘We zullen afwachten wat de mensen ervan vinden. Ik zal zeker alle adviezen, suggesties en opmerkingen ter harte nemen om zo te komen tot een wedstrijdverslag dat het publiek aanspreekt.'

©foto Martin de Jong

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma