Jelmer de Groot vertelt over Skûtsjesilen

Met ‘Fryske sport yn dyn klasse’ kunnen kinderen op drie manieren ontdekken dat de Fryske Sporten leuk & hip zijn: Lear, Doch en Belibje (Leer, Doe en Beleef). Want wanneer kinderen eenmaal hebben kennisgemaakt met de Fryske sporten, dan vergeten ze het nooit weer!

Natuurlijk mag ook het Skûtsjesilen niet ontbreken. Jelmer de Groot, zoon van fokkenist Jan de Groot van het Súdwesthoek skûtsje, weet in een interview voor ‘Fryske sport yn dyn klasse’ knap te verwoorden wat het SKS skûtsjesilen precies inhoudt.

Klik op bijgaande link voor het interview met Jelmer.

‘Fryske sport yn dyn klasse’: Skûtsjesilen

‘Fryske sport yn dyn klasse’ is een initiatief van Sport Fryslân, de Fryske sportbonden, Fryske ijshallen en onderwijskoepels, en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân.