Johannes Meeter nieuwe schipper Langweerder skûtsje

Binnenvaartschipper Johannes Meeter (42) wordt de nieuwe schipper van het Langweerder SKS skûtsje. De 42 jarige inwoner van Lemmer is daarmee de opvolger van Jaap Zwaga die vorige week plotseling stopte.

Johannes Meeter

Meeter, deed ruimschoots ervaring op bij de skûtsjes van Leeuwarden, Huzum en Bolsward alvorens hij in 2008 schipper werd op het Lemster skûtsje. De nieuwe schipper is niet de eerste Meeter die zeilt voor Langweer, pake Lodewijk Meeter voer van 1965 tot 1968 voor de Langweerder commissie.

Het bestuur van Stichting Skûtsjes Doniawerstal, eigenaar van de Langweerder skûtsjes "Twee Gebroeders" en het SKS skûtsje "Ut 'e Striid, is zeer content met de benoeming van Johannes Meeter en hoopt na een turbulente periode weer in een rustiger vaarwater te komen.

Foto: Martin de Jong