Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
 

Voor het eerst in de rijke historie van de SKS gaat het SKS kampioenschap niet door. Binnen de regels van het RIVM wordt er gekeken wat wél mogelijk is. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

'Klaas en Sippy' stoppen na komend skûtsjesseizoen

Klaas Jansma en Sippy Tigchelaar zullen komend seizoen voor het laatst samen het radioverslag van het skûtsjesilen voor Omrop Fryslân verzorgen. Al 35 jaar volgen zij van dichtbij de SKS wedstrijden en na deze zomer komt daar een einde aan.

Klaas Jansma volgt de SKS skûtsjes al sinds 1973. De eerste drie jaar als journalist van het Friesch Dagblad en daarna als radioverslaggever bij Omrop Fryslân. In 1977 kwam Sippy Tigchelaar bij hem in het verslaggeversbootje en groeiden zij uit tot een duo dat onlosmakelijk met elkaar en met skûtsjesilen verbonden is.

In 1998 werd Klaas Jansma benoemd tot Lid van Verdienste van de SKS en in 2008 ontving Sippy Tigchelaar de Provinciale Waarderingsprijs. Omrop Fryslân zal niet op zoek gaan naar een nieuwe ‘Klaas en Sippy', want als duo zijn de twee onvervangbaar. Het is nog niet duidelijk hoe de radioverslaggeving van het skûtsjesilen er vanaf 2013 uit zal gaan zien.

Klaas Jansma en Sippy Tigchelaar 2008

'Klaas en Sippy' aan boord van de Woeste Piebe in 2008

©foto Martin de Jong

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsors
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma