Komende zaterdag jubileumwedstrijd Woudsend

Op zaterdag 2 juni a.s. zeilen de SKS skûtsjes een jubileumwedstrijd ter ere van het 100-jarig bestaan van het Woudsender skûtsje ‘Klaas van der Meulen'. Dit skûtsje werd in 1912 op de bekende werf van de gebroeders Roorda, De Piip, in Drachten gebouwd.

De dag begint om 10.30 uur met de uitreiking van het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘Het familieskûtsje Klaas van der Meulen' in MFC De Driuwpôlle. Vervolgens binden de SKS skûtsjes vanaf 14.00 uur de strijd met elkaar aan op de Hegemer Mar bij Woudsend. De finish wordt verwacht rond 16.30 uur. 's Avonds is vanaf 19.30 uur een jubileumreceptie (wederom in De Driuwpôlle) met aansluitend de prijsuitreiking van de silerij.

skûtsje ‘Klaas van der Meulen'

foto: Martin de Jong