Langweer kiest voor ‘Twee Gebroeders’

De jubilerende, 50-jarige Stichting Skûtsjes Doniawerstal, eigenaar van de Langweerder skûtsjes, bezat jarenlang drie skûtsjes. Om tot een goede keuze voor het meest geschikte skûtsje te kunnen komen, werd uitgebreid onderzoek gedaan. Dit wees uit dat het skûtsje ‘Twee Gebroeders’ de meest gunstige zeileigenschappen voor de SKS heeft.  Het bestuur van de SKS heeft, op advies van de Kommisje Amels, toestemming gegeven voor het inzetten van dit skûtsje tijdens de officiële competitie. En dus zal schipper Johannes Hzn. Meeter vanaf nu met de ‘Twee Gebroeders’ aan de start verschijnen. Te beginnen tijdens de Jubileumwedstrijd van morgen op de Langwarder Wielen. De start is om 14.00 uur.

Foto boven: Martin de Jong