Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2022
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Klassement 2022
1)Lemster Skûtsje...32.9
2)Doarp Grou - Grou39.7
3)De Jonge Jan -...45.6
4)Gerben van...49.8
5)Rienk Ulbesz -...62
Bekijk hele klassement

'Myn Skip' wint Friese Anjer 2018

Het muzikaal skûtsjetheater 'Myn Skip' in Earnewâld heeft de Friese Anjer 2018 gewonnen. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds koos 'Myn Skip' uit de zes personen en projecten die met hulp van de inwoners van de provincie in het jaar van Culturele Hoofdstad genomineerd waren. 

Aan deze unieke theaterproductie bij Annage Skûtsjesilen in skûtsjedoarp Earnewâld werkten vele vrijwilligers uit de omgeving en van het Skûtsjemuseum mee. Zij vonden dat in 2018, het jaar van Leeuwarden – Fryslân 2018, een cultureel evenement met het Friese skûtsje niet mocht ontbreken in de programmering. De voorstellingen waren enorm in trek, want kaartjes voor de geplande data raakten binnen no-time uitverkocht. Een extra voorstelling bleek noodzakelijk om aan de enorme belangstelling te kunnen voldoen. 

Met muziek, zang en dans werd een ode aan de historie van het skûtsje gebracht. “De voorstelling sluit perfect aan op waar het Prins Bernhard Cultuurfonds voor staat: het stimuleren van de amateurkunst op het terrein van theater, muziek, geschiedenis en aandacht voor de natuur”, aldus Arno Brok, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân en tevens commissaris van de Koning.

Initiatiefnemers Age Veldboom en Cathrienus Herrema namen de prijs in ontvangst: een speld en een bedrag van 2500 euro.

Kijk hieronder naar het nummer Aebelina vertolkt door Ella & her man (Ella de Jong & Herman Woltman):

 

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten