Nog geen uiitsluitsel formule

Heerenveen 8 november 2008 - Er is nog geen duidelijkheid over de aanpassing van de formule waaronder de SKS-skûtsjes varen. Dat heeft Ab van der Meulen van het SKS-bestuur tegenover de media verklaard.
De eerste resultaten van de testen bij de Technische Universiteit zijn bekend en daaruit blijkt dat Heerenveen over het snelste skûtsje beschikt en Langweer over het "traagste". De Gerben van Manen wijkt 2,1% af van de gemiddelde snelheid, Langweer 2,4%.
De schippers en eigenaren zijn onlangs over de uitkomsten geïnformeerd. Er zal zeker nog in 2009 onder de oude formule worden gevaren.