Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Omrop Fryslân verbouwt baggerschip tot televisiestudio

Verslag van het skûtsjesilen met nieuw schip en nieuw team

Speciaal voor het skûtsjesilen bouwt Omrop Fryslân het baggerschip 'De Batavier' om tot televisiestudio. De televisie- en radiowagen en de Skûtsjesjoernaalstudio zijn inmiddels aan boord getakeld en klaar voor gebruik. Het wedstrijdverslag op de radio wordt dit jaar verzorgd door Gjalt de Jong met Geartsje de Vries bij de SKS en Aukje de Hoop bij de IFKS.

De televisie- en radiowagen worden aan boord getakeld.

De televisie- en radiowagen worden aan boord getakeld.

Vanaf 20 juli doet Omrop Fryslân weer drie weken lang uitgebreid verslag van het skûtsjesilen op radio, televisie en internet. Met het wedstrijdverslag, reportages, uitslagen, gasten, analyses en live muziek. Naast de nieuwe verslaggevers op het water, zijn er bij het radioprogramma Simmer yn Fryslân ook nieuwe presentatieduo’s: Harm Weistra en Diana de Groot in de SKS-weken en Roelof Lousma en Femke de Walle in de IFKS-week. Live beelden van het zeilen en vanuit de radiostudio zijn ook te zien op televisie.

Het Skûtsjesjoernaal komt dit jaar iedere dag tussen 18:20 en 19:00 uur live van het schip De Batavier. Presentatoren Simone Scheffer (SKS) en Arjen de Boer (IFKS) zullen op De Batavier napraten over de wedstrijd van de dag. Eelke Lok schuift aan voor het wedstrijdverslag en Klaas Jansma is de vaste analist.

 

Bron: Omrop Fryslân

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma