Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
 

Voor het eerst in de rijke historie van de SKS gaat het SKS kampioenschap niet door. Binnen de regels van het RIVM wordt er gekeken wat wél mogelijk is. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Onthulling handbeschilderd SKS vleugelklassement

Wie vanaf vandaag de entree van het Fries Scheepvaart Museum in Sneek betreedt, kan het niet missen. De grote fok met de ruim 80 schippers uit het SKS vleugelklassement die zijn geportretteerd door  oud-schipper en schilder Anne Tjerkstra. Ook de veertien SKS skûtsjes, de oud-voorzitters en de huidige SKS-voorzitter kregen een plaatsje op het doek van maar liefst negen meter hoog en vierenhalve meter breed. 

Onthulling handbeschilderd SKS vleugelklassement

De officiële onthulling werd vooraf gegaan door een toespraak van Meindert Seffinga, directeur Fries Scheepvaart Museum, en een toelichting met enkele anekdotes door Anne Tjerkstra. Onder de genodigden waren oud-schippers en huidige SKS schippers die zichzelf op deze unieke wijze vereeuwigd zagen.

In combinatie met dit bijzondere ‘meesterwerk’ heeft het museum een multitouch-programma ontwikkeld dat alle data aangaande het vleugelklassement en de helden uit 70 jaar SKS historie voor een breed publiek inzichtelijk maakt. Deze tentoonstelling zal voor alle skûtsjeliefhebbers in elk geval tot eind augustus 2015 te zien zijn in het Fries Scheepvaart Museum, Kleinzand 16 te Sneek.

Anne Tjerkstra naast de geportretteerde schippers van het SKS vleugelklassement

Anne Tjerkstra naast de geportretteerde schippers van het SKS vleugelklassement 

 

Foto's: Martin de Jong

 

Media

Omrop Fryslân | Seil mei portretten 80 skûtsjeskippers yn museum Snits 

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsors
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma