Pieter Brouwer stopt als schipper

Afgelopen week maakte Pieter Brouwer bekend dat hij stopt als schipper van het Heerenveenster skûtsje de Gerben van Manen. Hij kan het wedstrijdzeilen niet langer combineren met zijn werk als beroepsschipper.
Zeventien jaar geleden werd Brouwer voor het eerst schipper op het skûtsje van Earnewâld, waarmee hij zeven jaar zeilde. In 2004 keerde hij als schipper terug naar de Gerben van Manen, het skûtsje waarop hij jarenlang bemanningslid was geweest. Drie keer werd Pieter Brouwer SKS kampioen; in 2006, 2008 en 2010.

Het bestuur van de Stichting Heerenveenster Skûtsje zal de komende periode op zoek gaan naar een opvolger.

Pieter Brouwer stopt als schipper

Foto: Martin de Jong