Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
 

Voor het eerst in de rijke historie van de SKS gaat het SKS kampioenschap niet door. Binnen de regels van het RIVM wordt er gekeken wat wél mogelijk is. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Primeur Skippersbitter voor SKS

Er breken spannende tijden aan voor de spelers en medewerkers van Skippersbitter.
Na maanden repeteren gaat op zaterdag 25 april, aan boord van Theaterschip De Bald’r, de voorstelling dan ook eindelijk in première.  De vrijwilligers van de SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) hebben op deze avond in Grou de primeur en mogen als eerste het stuk beleven. Daarmee komt voorlopig een eind aan een mooie en unieke samenwerking tussen het team van Skippersbitter en de SKS, waarin theater en skûtsjesilen elkaar hebben gevonden. In het kader van hun 70-jarig jubileum is de première van Skippersbitter dan ook door de SKS geadopteerd.

Daarna vaart Skippersbitter tot en met eind juni door de provincie en zal naast besloten voorstellingen, afgenomen door een aantal Skûtsjecommissies, ook voor belangstellenden te zien zijn.

Skippersbitter wordt gespeeld door Bert Sinnema en Harmen Brouwer. Laatstgenoemde is bemanningslid op het Drachtster Skûtsje ‘De Twee Gebroeders’. De regie is in handen van Theo Smedes.

Skippersbitter is een productie van de Noorder Smederij.

Kijk voor meer informatie, speellijst en kaartverkoop op www.skippersbitter.nl.

Foto boven: Martin de Jong

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsors
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma