• Nieuw
    SKS vaarroute
    Journaal 2021

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Primeur Skippersbitter voor SKS

Er breken spannende tijden aan voor de spelers en medewerkers van Skippersbitter.
Na maanden repeteren gaat op zaterdag 25 april, aan boord van Theaterschip De Bald’r, de voorstelling dan ook eindelijk in première.  De vrijwilligers van de SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) hebben op deze avond in Grou de primeur en mogen als eerste het stuk beleven. Daarmee komt voorlopig een eind aan een mooie en unieke samenwerking tussen het team van Skippersbitter en de SKS, waarin theater en skûtsjesilen elkaar hebben gevonden. In het kader van hun 70-jarig jubileum is de première van Skippersbitter dan ook door de SKS geadopteerd.

Daarna vaart Skippersbitter tot en met eind juni door de provincie en zal naast besloten voorstellingen, afgenomen door een aantal Skûtsjecommissies, ook voor belangstellenden te zien zijn.

Skippersbitter wordt gespeeld door Bert Sinnema en Harmen Brouwer. Laatstgenoemde is bemanningslid op het Drachtster Skûtsje ‘De Twee Gebroeders’. De regie is in handen van Theo Smedes.

Skippersbitter is een productie van de Noorder Smederij.

Kijk voor meer informatie, speellijst en kaartverkoop op www.skippersbitter.nl.

Foto boven: Martin de Jong