Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Skippersbitter in reprise

De Friestalige voorstelling Skippersbitter is boven verwachting een groot succes. Daarom is afgelopen zondag bij de laatste voorstelling in Wergea bekendgemaakt dat het na de zomer een reprise krijgt. Van 18 september tot en met 17 oktober vaart Skippersbitter weer aan boord van Theaterschip de Bald'r door de provincie.

In het kader van het 70-jarig jubileum van de SKS zal de voorstelling ook nog eenmalig te zien zijn bij de start van het skûtsjesilen tijdens het eerste lustrum fan Skûtsjewike Grou op 16 juli.

Poster Skippersbitter

Skippersbitter is een voorstelling over het Skûtsjesilen en de binnenvaart, over vroeger en nu, traditie en cultuur. En vertelt het verhaal van Hylke en Sjoerd. Twee mannen uit een schipperslaag die elkaar ontmoeten bij een wedstrijd van het skûtsjesilen in Lemmer. Twee generaties die elk met een eigen visie op het zeilen en de scheepvaart in het leven staan. Met verhalen en beelden van zowel het verleden als van nu groeien de beide mannen dichter naar elkaar toe. Maar die ontmoeting tussen Hylke en Sjoerd is misschien wel niet zo toevallig als dat het lijkt.

Skippersbitter wordt gespeeld door Bert Sinnema en Harmen Brouwer. Laatstgenoemde is zelf bemanningslid op het Drachtster Skûtsje ‘De Twee Gebroeders’. De regie is in handen van Theo Smedes.

Skippersbitter is een productie van de Noorder Smederij.

Kijk voor de speellijst én het bestellen van kaarten op www.denoordersmederij.nl.

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma