Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2022
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Klassement 2022
1)Lemster Skûtsje...32.9
2)Doarp Grou - Grou39.7
3)De Jonge Jan -...45.6
4)Gerben van...49.8
5)Rienk Ulbesz -...62
Bekijk hele klassement

SKS-erelid Joop Doevendans overleden

In de vroege ochtend van zaterdag 15 september is op 90-jarige leeftijd Joop Doevendans overleden. Sneek was hem alles. “Ut gaat niet om mij. Ut gaat om Sneek”, was een bekende uitspraak van hem. De oud-drukker/uitgever heeft een lange lijst van verdiensten binnen de Waterpoortstad en haar verenigingsleven. 

Zijn jarenlange, enthousiaste inzet bleven niet onopgemerkt. Zo werd multi-organisator Joop Doevendans benoemd tot Waterpoorter (1974), Lid in de Orde van Oranje Nassau (1981) en Schipper in de Orde van de Sneker Pan (1985). “Maar ik doe het niet alleen. In Sneek doe je die dingen samen”, liet hij destijds weten. ‘Ome Joop’ of ‘Doefke’ zoals hij werd genoemd, stond bovendien bekend als promotor van het skûtsjesilen in Sneek, Fryslân én daarbuiten. Naast bestuurslid van de Skûtsjecommissie Sneek was hij ook jarenlang actief als SKS-bestuurslid, waarna hij werd benoemd tot Erelid van de SKS.

Zijn markante persoonlijkheid, zijn vernieuwende ideeën en zijn humor zullen gemist worden. De SKS wenst zijn vrouw Alie, zijn overige famlie, vrienden en bekenden veel sterkte met het verlies.

Joop Doevendans

Joop Doevendans (archief 2005)

 

Foto: Martin de Jong

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten