• Nieuw
    SKS vaarroute
    Journaal 2021

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

SKS erelid Schouwstra overleden

Op maandag 27 januari jl. is SKS erelid Klaas Otto Schouwstra overleden. In de begintijd (vanaf 1968) van SKS voorzitter Alex Brinksma maakte ‘Koos’ Schouwstra samen met onder andere Joop Doevendans en Feike Hoekstra deel uit van het SKS bestuur. In 1980 trad hij af als secretaris van de SKS. Daarnaast was Schouwstra, als opleidingsfunctionaris van Philips Drachten, lange tijd betrokken bij de commissie van het skûtsje d’Halve Maen. Schouwstra overleed na een periode van afnemende gezondheid op 87-jarige leeftijd.

De SKS verliest met het overlijden van Schouwstra een gerespecteerd lid en condoleert familie en naasten.