SKS skûtsjes brengen Koningsgroet

Tijdens de Koningsvaart van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op dinsdag 30 april jl. was het Nederlands varend erfgoed met zo’n 200 schepen aanwezig. Onder hen de drie SKS skûtsjes van Drachten, Joure en Langweer. Het IJ was door binnenvaartschepen afgezet tot een Koningsvijver waar vele schepen als een lint voor anker lagen. Op het moment dat het Koningspaar en hun drie dochters de skûtsjes naderden werd op het signaal van de scheepshoorn van schipper Albert Jzn. Visser van Drachten de fokken gehesen als Koningsgroet. De afvaardiging van de SKS maakte met trots deel uit van deze historisch dag.

Koningsvaart