Journaal 2022

4)De Jonge Jan -...34.7
5)De Sneker Pan -...39

Skûtsje Ûndernimmers Dei

Sneek- Vrijdag 19 juni jongstleden vond op het Sneekermeer de Skutsje Undernimmers Dei van de Rotary Sneek-Zuidwedst Friesland plaats. Zoals te doen gebruikelijk hadden veel bedrijven zich ingeschreven voor deze inmiddels befaamde Rotarydag. Al vanaf half 10 's morgens stonden de gastheren en -dames klaar om alle gasten te ontvangen en even na half 11 kon voorzitter Bouke Kuipers het welkomstwoord richten tot een vol Foarûnder op het starteiland in het Sneekermeer. Klaas Jansma vertelde op zijn eigenwijze wijze hoe Fryslân eigenlijk de spil is van het westelijk halfrond en daarmee uiteraard van de gehele wereld. Daarna kon de loting van de gasten aan de skûtsjes worden gedaan.

Al snel bleek dat het te hard zou waaien om een echte wedstrijd te kunnen varen. Tegen half 3 werd besloten dat, nu de wind toch met een forse kracht bleef staan, om zwaar gereefd zonder wedstrijd-element te zeilen op het Sneekermeer. Dit besluit viel in goede aarde.

Foto: Henk Frankema